miele_kombi_gozparolo_1Hosszú évek óta forgalomban vannak a gőzpárolók, mégis a mai napig kevesen tudják, hogy milyen előnyei vannak.

Tudták Önök, hogy pl. a gőzpárolóban készült brokkoli 50%-al több C vitamint tartalmaz, mint a vízben megfőzött változat?

Tudták Önök, hogy a gőzben párolt paprika 25%-al több C vitamint tartalmaz, mint a főzött? Ráadásul a gőzpárolóban elkészített paprika ugyanannyi ásványi anyagot tartalmaz, mint a nyers paprika! Az összes tápanyagot tekintve a vízben főzött paprika mintegy 45%-al kevesebb tápanyagot tartalmaz, mint a nyers paprika.

miele_parolo_1Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy a gőzpárolt zöldségek messze jobban megőrzik az olyan fontos tápanyagokat, mint ásványi anyagokat, nyomelemeket, vagy C vitamint, a hagyományos módon főzött zöldségekhez képest.

De jöjjön egy másik nagyon fontos momentum, az ÉRZÉKSZERVI vizsgálat! E tekintetben is kimagaslóan jobb eredmények születtek, mert a gőzpárolóban készült zöldség íze, formája, színe, állaga első helyen végzett, messze túlszárnyalta a vízben főzött ételeket.

Ezek után már az sem meglepő, hogy fenti tények egyformán vonatkoznak a friss és fagyasztott készítményekre.

miele_parolo_recept_1Na és most jön a nagy meglepetés, mert eddig csak a zöldségeket taglaltuk, de gőzpárolóban húst is tudunk készíteni! Próbáljunk csak ki pl. egy szép fogasfilét

párolni. A hal az eljárás során teljes mértékben megőrzi állagát és jellegzetes ízét.

Milyen elven működik ez a csoda berendezés, ezt kérdezhetjük máris?

A FORRÓ GŐZ MINDEN OLDALRÓL AZONNAL KÖRBEJÁRJA AZ ÉTELT.AZ AZONNALI HŐCSERE BIZTOSÍTJA A GYORS PÁROLÁSI FOLYAMATOT. A PÁROLNIVALÓ NINCS VÍZBEN, ÍGY NEM ÁZIK KI: AZ ÉTEL SZINTE TELJES MÉRTÉKBEN MEGŐRZI ÍZÉT ÉS TÁPANYAGAIT.

E kíméletes elkészítési mód előnyeit érdemes kihasználni.

A legtöbb konyhagép gyártó terméksorában megtalálható a gőzpároló. Térjen be hozzánk és mi segítünk kiválasztani az Önnek legjobban megfelelőt.

Ha bővebben érdeklik az általunk forgalmazott gőzpárolók itt tud velünk kapcsolatba lépni:
https://amfikonyha.hu/kapcsolat/

AMFI PRÉMIUM HOME