vakumozo-fiokAz új vákuumozó fiók sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Alapfunkciója nagyon egyszerű: a vákuumtasakból, amelybe az élelmiszert csomagoltuk, kiszívjuk a levegőt (különösen az oxigént), amely ezután légmentesen lezár. Így hosszabb ideig megőrizhető az élelmiszer minősége. Ezenkívül a vákuumozó fiókkal lehet az élelmiszereket a szuvidálásra előkészíteni.

Mi is a szuvidálás?
A profi konyhákban ez a párolási módszer, amely intenzívebb ízélményt garantál, már régóta bevált gyakorlat. A szuvidálás gőzpárolóban történik alacsony, fokra pontos, egyenletes hőmérsékleten hosszabb időn keresztül. Az élelmiszer kinézete, formája, ásványi anyagai és a vitaminjai megmaradnak. A vákuumfiókkal húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt készíthet elő szuvidálásra.

 

Készletezés, tárolás
A vákuumozott élelmiszerek tovább eltarthatók. Rövid távon a hűtőszekrény Perfect-Fresh zónájában, ahol a vákuumozott halak és a zöldségek tovább maradnak frissek anélkül, hogy az ízüket vagy a minőségüket elveszítenék. Mélyhűtőben pedig a vákuum megvéd az íz- vagy illatátviteltől. És nem utolsó sorban a kenyér és a zsemle levákuumozva szobahőmérsékleten hosszú ideig friss marad.

Adagolás
Ha a sajtot, fűszereket vagy szalámit kisebb egységekbe adagolja, akkor mindig friss alapanyag kerül a kezébe. A puha sajt vákuumozva jelentősen hosszabb ideig marad frissen hűtőszekrényben. Egy adag lasagne vákuumtasakban kényelmesen felmelegíthető gőzpárolóban. Kirándulásokhoz az élelmiszereket pl. müzlit a vákuumozó fiókban tudja adagolni. Így helytakarékos és tiszta lesz a szállítás.

Marinálás
Intenzív ízű húst vagy halat szeretne? Marinálja az élelmiszert a megszokott módon és vákuumozza le a Miele vákuumozó fiókkal. A vákuum hatására a marinád íze felerősödik, mivel az aromák nem oxidálódnak. A fűszerek így közvetlenül és koncentráltan járják át az élelmiszert.

Tárolóedények vákuumozása
A vákuumozható tárolóedények ideálisak nyomásra érzékeny élelmiszerekhez, zöldségekhez, fűszerekhez valamint pl. felvágottakhoz. A vákuumozó fiókban egyszerűen csatlakoztatni kell egy adaptert a tárolóedényhez és a vákuumozási folyamat során a benne lévő levegő eltávolodik.

Related Link: zeus138 bro138 bos88 luxury333 batman138 ligaplay88 roma77 hoki99 sky77 superliga168 trendi178 ligaciputra